ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ - ΟΞΟΠΟΙΪΑ

ΤΡΙΠΟΔΑΚΗ

Ιστορία

istoria-00Η ιστορία της οινοποιίας – οξοποιίας Τριποδάκη πηγαίνει έναν αιώνα πίσω, με τις ρίζες της να ανιχνεύονται στο 1907, όταν ο Αντώνιος Εμ. Τριποδάκης ξεκίνησε να καλλιεργεί αμπέλια και να παράγει κρασί στον τόπο του, στον Κορφαλώνα Κισσάμου Χανίων.

Τα αμπέλια καλλιεργούνταν στο εύφορο και πλούσιο χώμα της Κρήτης, καλλιέργεια η οποία είναι γνωστή ακόμα και από την εποχή των αρχαίων Κουρητών.

Ο παραδοσιακός τρόπος οινοποίησης που ακολουθούνταν, σε συνδυασμό με τα ξύλινα βαρέλια που χρησιμοποιούνταν, κατασκευασμένα από τεχνίτες της Σαντορίνης, είχαν ως αποτέλεσμα την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων

 istoria

 

 

 Τα βήματά του ακολούθησαν οι γιοι του, Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Τριποδάκης που διακρίθηκαν για την πρόοδό τους και το 1935 τους απονεμήθηκε το Αργυρό Μετάλλιο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το 1961 ο Αντώνιος Κ. Τριποδάκης ανέλαβε την οικογενειακή παράδοση στα βήματα των προγόνων του και από το 1964 λειτουργεί μια σύγχρονη μονάδα στην Ελευσίνα, σε ιδιόκτητη   έκταση 40 στρεμμάτων. Σήμερα, τα παιδιά του Αντώνη Κ. Τριποδάκη, με υπερηφάνεια συνεχίζουν την κληρονομιά της οικογένειάς τους: με ενθουσιασμό, σκληρή δουλειά, έρευνα και προσαρμογή στην εξέλιξη της αγοράς και τις νέες διατροφικές τάσεις.