το Σπιτικό

Οίνος Λευκός Ξηρός

Οίνος Λευκός Ξηρός | Ποικιλιακός
ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ, ΡΟΔΙΤΗΣ, ΜΟΣΧΑΤΟ

Δροσερός οίνος με απαλή οξύτητα και έντονο άρωμα λευκόσαρκων φρούτων. Ευχάριστη επίγευση με αρωματική ένταση. Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος 10-12oC. Αλκοολικός Τίτλος: 11,0% vol

Γευστικοί Συνδυασμοί

Συνοδεύει θαλασσινά, λευκά κρέατα με πικάντική σάλτσα, τυριά.

Τρείς ποικιλίες του Ελληνικού αμπελώνα συνεργάζονται για την παραγωγή του συγκεκριμένου ποικιλιακού . Ο τρυγητός αποφασίζεται στην βέλτιστη ωρίμανση για την κάθε ποικιλία .
Το Μοσχοφίλερο από τους αμπελώνες της Μαντινείας βορειοανατολικά της Τρίπολης σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 650m.Τα εδάφη φτωχά αλλά καλά στραγγιζόμενα. Το κλίμα ψυχρό το χειμώνα, το καλοκαίρι με πολλές βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτές οι ιδιομορφίες του οικοσυστήματος συντελούν στην αργή ωρίμανση του σταφυλιού και την παραγωγή οίνων με πολύπλοκα, έντονα και χαρακτηριστικά αρώματα με ευχάριστη οξύτητα. Ο Ροδίτης είναι η πλέον πολυφυτεμένη λευκή ποικιλία της χώρας. Επιλέγουμε ημιορεινούς και ορεινούς αμπελώνες με ψυχρό κλίμα, ελαφριά εδάφη και χαμηλή παραγωγή, Τα σταφύλια που καλλιεργούνται σε αυτά τα υψόμετρα, αποδίδουν μια αξιόλογη αρωματική πολυπλοκότητα,έχουν συνήθως καλές οξύτητες και λιπαρότητα στο στόμα. Το λεπτόρωγο μοσχάτο άσπρο προσφέρει απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα εκρηκτικά αρώματα, με έντονη την παρουσία του πρωτογενούς αρώματος της ποικιλίας , τη γευστική συμπύκνωση και απαλή οξύτητα.
Διαχωρισμός πρόρρογου της κάθε ποικιλίας χωριστά, προζυνμωτική απολάσπωση, εμβολιασμός με επιλεγμένες ζύμες κατάλληλες για κάθε ποικιλία, ελεγχόμενη ζύμωση σε ανοξείδωτες ψυχόμενες δεξαμενές στους 16-17 oC. Ανάμιξη των αποζυμωμένων οίνων.
Φιάλη PET Σπιτικό 1,5lt
Κιβώτιο 12 φιαλών