Μαγικό Κτήμα

Λευκός Ξηρός

Λευκός Ξηρός | Ροδίτης, Σαββατιανό, Μοσχάτο Αμβούργου

Δροσερό, με απαλή οξύτητα και έντονο άρωμα λευκόσαρκων φρούτων.
Διακριτικά φρουτώδη επίγευση.
Συνοδεύει θαλασσινά, λευκά κρέατα, τυριά.
Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος 10-120C.

Γευστικοί Συνδυασμοί

Πίνεται ευχάριστα σαν απεριτίφ και συνδυάζεται με ψάρια, πιάτα θαλασσινών, ασιατική κουζίνα, λευκά κρέατα, σπαράγγια ή κλασικά πιάτα της μεσογειακής κουζίνας, όπως λαδερά.

Αλκοολικός βαθμός 13% | pH 3,25 | Ολική οξύτητα 5,8 g/lt
Πτητική οξύτητα 0,36 g/lt | Σάκχαρα 2,5 g/lt | Φαινολικό δυναμικό n/a
Χρωματική ένταση n/a | Ελεύθερα/Ολικά θειώδη n/a
Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 600μ. στην αμπελουργική ζώνη ΠΟΠ Αμυνταίου, στον Αγ. Παντελεήμονα. Η στρεμματική απόδοση του αμπελώνα δεν ξεπερνά τα 600-800 κιλά ανά στρέμμα. Τα φτωχά και αμμώδη εδάφη, προσφέρουν τη δυνατότητα για παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Το κλίμα της περιοχής χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, ενώ η παρουσία των τεσσάρων λιμνών στην περιοχή, συντελεί σε ένα ήπιο ηπειρωτικό κλίμα που ευνοεί την καλλιέργεια του Ξινόμαυρου. Για το L ‘ Esprit du lac, επιλέγουμε αμπελώνες με βάση την ηλικία, τη φυσική τους έκθεση και την ποιότητα της πρώτης ύλης.
Το γλεύκος προέρχεται και από αφαίμαξη από την δεξαμενή Ξινόμαυρου που προορίζεται για την Καλή Ρίζα, επειδή είναι πιο συγκεντρωμένο σε φαινολικά συστατικά. Οι επιλεγμένες ζύμες δίνουν ανθώδη χαρακτήρα στη μύτη. Το κρασί διανύει περίοδο 4 μηνών με τακτικό batonnage (1-2 φορές την εβδομάδα) προκειμένου η λιπαρότητα να ισορροπήσει την αυξημένη οξύτητα.