ΚΟΥΡΗΤΗΣ

Οίνος Ερυθρός Ξηρός

Οίνος Ερυθρός Ξηρός | Αγιωργίτικο 100%

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος. Διεγείρει τις αισθήσεις σας, εντυπωσιάζει με την πολυπλοκότητα και τη φρεσκάδα των αρωμάτων του, τόσο την όσφρηση όσο και τη γεύση σας. Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος 16-18 oC. Αλκοολικός Τίτλος: 12,5%vol

Γευστικοί Συνδυασμοί

Συμπληρώνει αρμονικά τη μεσογειακή διατροφή.

Η πολυδύναμη ,εμβληματική ποικιλία του αμπελώνα της Ελλάδος, το Αγιωργίτικο, είναι η σημαντικότερη της Πελοποννήσου. Ο τρύγος των επιλεγμένοι αμπελώνων της ζώνης, που εκτείνονται από τα 300m υψόμετρο έως το οροπέδιο της Νεμέας που φτάνει τα 850m, ορίζεται μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους στην βέλτιστη ημερομηνία ωρίμανσης. Η ανομοιογένεια της περιοχής σε ότι αφορά τα υψόμετρα, το μικροκλίμα και την ποικιλόμορφη σύσταση του εδάφους έχει αποτέλεσμα την δυνατότητα παραγωγής οίνων με ποικίλα χαρακτηριστικά. Αξιοποιούμε αυτήν την ιδιομορφία για την παραγωγή διαφόρων τύπων οίνων.
Κλασσική ερυθρή οινοποίηση σε σύγχρονους ανοξείδωτους οινοποιητές στους 28-30 oC. Πνευματική πίεση του σταφυλοπολτού και ολοκλήρωση της ζύμωσης σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Παραμονή με τις λεπτές οινολάσπες, διαδικασία που καθορίζει τον τελικό χαρακτήρα του κρασιού.
Γυάλινη φιάλη 0,75lt
Κιβώτιο 12 φιαλών