Ιστορία

Η ιστορία της Οινοποιίας Τριποδάκη, πηγαίνει έναν αιώνα πίσω, με τις ρίζες της να ανιχνεύονται στο 1907, στον Κουρφαλώνα Κισάμου Χανίων Κρήτης.

ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΠΟΔΑΚΗ

Η Ιστορία μας

Η ιστορία της Οινοποιίας Τριποδάκη, πηγαίνει έναν αιώνα πίσω, με τις ρίζες της να ανιχνεύονται στο 1907, στον Κουρφαλώνα Κισάμου Χανίων Κρήτης. Ο παραδοσιακός τρόπος οινοποίησης που εφάρμοζαν, σε συνδυασμό με τα ξύλινα βαρέλια που χρησιμοποιούσαν, είχαν ως αποτέλεσμα την παραγωγή εκλεκτών οίνων. Το 1935 απονεμήθηκε στην Οινοποιία Τριποδάκη το Αργυρό Βραβείο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Από το έτος 1961 ο αείμνηστος Αντώνιος Κ. Τριποδάκης ανέλαβε να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση της οινοποιίας, ακολουθώντας τα βήματα των προγόνων του. Με όπλα του την εργατικότητα, το επιχειρηματικό του δαιμόνιο, το πείσμα του και το διορατικό του πνεύμα, έγραψε τη δικιά του σπουδαία ιστορία στον κλάδο της Οινοποιίας – Οξοποιίας.

Στα χνάρια του τα παιδιά του, με υπερηφάνεια και υπευθυνότητα διαδέχονται τον πατέρα τους και δίνουν όρκο να συνεχίσουν την σπουδαία κληρονομιά της οικογένειάς τους. Με επιστημονική κατάρτιση, ενθουσιασμό, σκληρή δουλειά, έρευνα και όραμα, προσαρμόζονται στην εξέλιξη της αγοράς και στις νέες διατροφικές τάσεις. Στοχεύουν την πρότυπη λειτουργία των εταιρειών τους και την παραγωγή άριστων Ελληνικών προϊόντων.