ΖΟΡΜΠΑΣ

Οίνος Ερυθρός Ξηρός Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος

Οίνος Ερυθρός Ξηρός | Αγιωργίτικο 100%

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος. Μια από τις εκλεκτές ελληνικές ποικιλίες, το Αγιωργίτικο, ξεδιπλώνει με κομψότητα και ένταση την πολυπλοκότητα των αρωμάτων και τη μεστή γεύση του, που κερδίζουν τους γνώστες του καλού κρασιού. Σερβίρεται στους 16 – 18oC.

Γευστικοί Συνδυασμοί

Συμπληρώνει αρμονικά την μεσογειακή διατροφή.

Η πολυδύναμη ,εμβληματική ποικιλία του αμπελώνα της Ελλάδος ,το Αγιωργίτικο, είναι η σημαντικότερη της Πελοποννήσου. Ο τρύγος των επιλεγμένοι αμπελώνων της ζώνης ,που εκτείνονται από τα 300m υψόμετρο έως το οροπέδιο της Νεμέας που φτάνει τα 850 m, ορίζεται μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους στην βέλτιστη ημερομηνία ωρίμανσης. Η ανομοιογένεια της περιοχής σε ότι αφορά τα υψόμετρα ,το μικροκλίμα και την ποικιλόμορφη σύσταση του εδάφους έχει αποτέλεσμα την δυνατότητα παραγωγής οίνων με ποικίλα χαρακτηριστικά .Αξιοποιούμε αυτήν την ιδιομορφία για την παραγωγή διαφόρων τύπων οίνων.
Κλασσική ερυθρή οινοποίηση σε σύγχρονους ανοξείδωτους οινοποιητές στους 28-30 oC. Πνευματική πίεση του σταφυλοπολτού και ολοκλήρωση της ζύμωσης σε ανοξείδοτες δεξαμενές. Παραμονή με τις λεπτές οινολάσπες, διαδικασία που καθορίζει τον τελικό χαρακτήρα του κρασιού.
Γυάλινη φιάλη 0,75lt
Κιβώτιο 12 φιαλών. ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ 12% vol