ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ

Οίνος Λευκός Ξηρός

Οίνος Λευκός Ξηρός | ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ 70% – ΡΟΔΙΤΗΣ 30%

Δροσιστική οξύτητα και έντονο άρωμα εσπεριδοειδών . Φινετσάτη επίγευση και αρωματική ένταση. Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος 10-120C. Αλκοολικός Τίτλος 11,5% vol/h4>

Γευστικοί Συνδυασμοί

Συνοδεύει θαλασσινά ,λευκά κρέατα, τυριά.

Το Μοσχοφίλερο από τους αμπελώνες της Μαντινείας βορειοανατολικά της Τρίπολης σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 650m. Το κλίμα ψυχρό το χειμώνα, το καλοκαίρι με πολλές βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτές οι ιδιομορφίες του οικοσυστήματος συντελούν στην αργή ωρίμανση του σταφυλιού και την παραγωγή οίνων με πολύπλοκα, έντονα και χαρακτηριστικά αρώματα με ευχάριστη οξύτητα. Ο Ροδίτης είναι η ανερχόμενη λευκή ποικιλία της χώρας. Επιλέγουμε ημιορεινούς και ορεινούς αμπελώνες με ψυχρό κλίμα, ελαφριά εδάφη και χαμηλή παραγωγή, Τα σταφύλια που καλλιεργούνται σε αυτά τα υψόμετρα, αποδίδουν μια αξιόλογη αρωματική πολυπλοκότητα, έχουν συνήθως καλές οξύτητες και λιπαρότητα στο στόμα.
Διαχωρισμός πρόρρογου της κάθε ποικιλίας χωριστά, προζυμωτική απολάσπωση, εμβολιασμός με επιλεγμένες ζύμες κατάλληλες για κάθε ποικιλία, ελεγχόμενη ζύμωση σε ανοξείδωτες ψυχόμενες δεξαμενές στους 16-17 oC. Ανάμιξη των αποζυμωμένων οίνων.
Γυάλινη φιάλη 0,75lt – Κιβώτιο 6 φιαλών
Γυάλινη φιάλη 0,375lt – Κιβώτιο 20 φιαλών
Γυάλινη φιάλη 0,187lt – Κιβώτιο 30 φιαλών